FunnyStuff.gr Animation - Home

Ξεκινήστε τη μέρα σας με λίγο γέλιο...
To FunnyStuff.gr είναι το πιο σύγχρονο διαδικτυακό στέκι διασκέδασης με σκοπό να προσφέρει άφθονο γέλιο και αποτοξίνωση από την απλή, απτή, μουντή καθημερινότητα και μονοτονία που μας περιτριγυρίζει!
Στις σελίδες μας μπορείτε να βρείτε ανέκδοτα, αστείες εικόνες και φωτογραφίες, αστεία βίντεο, αστεία ηχητικά αρχεία, αστεία κείμενα, λόγια και γνωμικά, παιχνίδια, εξυπνα παράξενα και περίεργα πράγματα.
Γίνετε μέλη στο FunnyStuff.gr για να συμμετέχετε δυναμικά βαθμολογώντας και σχολιάζοντας όλο το περιεχόμενο που θα βρείτε στις σελίδες μας.

Νεκρή γλώσσα

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/funny/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
7.75
Average: 7.8 (4 votes)
Your rating: None

Νεκρή γλώσσα ή αλλιώς εξαφανισμένη γλώσσα είναι εκείνη που δε διαθέτει πλέον γηγενείς ομιλητές. Τυπικά τούτο συμβαίνει όταν μια γλώσσα περνά στο στάδιο του γλωσσικού θανάτου μέσω της άμεσης αντικατάστασής της με κάποια άλλη, όπως συνέβη για παράδειγμα με την Κοπτική, που αντικαταστάθηκε με την Αραβική, και πολλές γλώσσες των γηγενών της Αμερικής, των οποίων οι γλώσσες αντικαταστάθηκαν από την Αγγλική, τη Γαλλική, την Ισπανική ή την Πορτογαλική.

Η εξαφάνιση μιας γλώσσας συμβαίνει, επίσης, όταν η γλώσσα διέρχεται φάση ταχείας εξέλιξης ή αφομοίωσης έως ότου τελικά δίνει τη θέση της στο απότοκο αυτής της εξέλιξης, που θεωρείται διαφορετική γλώσσα (ή γλωσσική οικογένεια). Σε αυτή την περίπτωση ανήκει η Λατινική. Είναι εξαφανισμένη (νεκρή) γλώσσα αλλά είναι γονέας των σύγχρονων ρομανικών γλωσσών. Κατά τον ίδιο τρόπο η Σανσκριτική γλώσσα είναι γονέας των Ινδοάριων γλωσσών και η αρχαία αγγλική γονέας της σύγχρονης αγγλικής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια εξαφανισμένη γλώσσα παραμένει σε χρήση για επιστημονικούς, νομικούς, ή θρησκευτικούς σκοπούς. Η Σανσκριτική, η Λατινική και η αρχαία εκκλησιαστική σλαβονική, η Κοπτική και η αρχαία θιβετιανή γλώσσα είναι ορισμένες από τις αρχαίες γλώσσες που χρησιμοιούνται ως ιερές γλώσσες.

Η γλώσσα που έχει ζώντες ομιλητές ονομάζεται ζωντανή γλώσσα. Σύμφωνα με τον Εθνολόγο υπάρχουν 6.912 γνωστές ζωντανές γλώσσες.[1]

Σε μία τουλάχιστον γνωστή περίπτωση, αυτήν της Εβραϊκής, έγινε επιτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης μιας λειτουργικής γλώσσας. Υπήρξαν και άλλες προσπάθειες αναγέννησης γλωσσών (Μανξ, Κοπτική και Κορνουαλική), αλλά η επιτυχία αυτών των προσπαθειών είναι μάλλον αμφίβολη, καθώς είναι εμφανές -τουλάχιστον από πολιτικής άποψης- ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν γηγενείς γλώσσες μιας κοινότητας ομιλητών.

Ετικέτες Ήξερες ότι: Αγγλική γλώσσα, Αμερική, αντικαθίσταμαι, αντικατάσταση, απότοκο, Αραβική γλώσσα, Αρχαία αγγλική γλώσσα, Αρχαία θιβετιανή γλώσσα, αφομοίωση, Γαλλική γλώσσα, γηγενής ομιλητής, γλώσσα, γλωσσικός θάνατος, γονέας, διαθέτω, διέρχομαι, Εβραϊκή γλώσσα, Εθνολόγος, εξαφάνιση, εξαφανισμένη γλώσσα, επιστημονικός, ζωντανή γλώσσα, Ήξερες ότι, θέση, θρησκευτικός, Ιερή γλώσσα, Ισπανική γλώσσα, Κοπτική γλώσσα, Λατινική γλώσσα, νεκρή, νεκρή γλώσσα, νομικός, περνάω, Πορτογαλλική γλώσσα, Ρομανικές γλώσσες, Σανσκριτική γλώσσα, στάδιο, Σύγχρονη αγγλική γλώσσα, συμβαίνω, ταχεία εξέλιξη, φάση

Περισσότερο γέλιο από το FunnyStuff

Ο Νευρωτικός, ο Ψυχωτικός κι ο Ψυχίατρος

Νευρωτικός είναι ο άνθρωπος που χτίζει κάστρα στον αέρα. Ψυχωτικός είναι εκείνος που ζει μέσα σ'αυτά και Ψυχίατρος αυτός που παίρνει τα νοίκια.

-J. Lawrence-

Ετικέτες Αστεία Λόγια: κάστρα, νευρωτικός, νοίκια, ψυχίατρος, ψυχωτικός

Ενεργητική και παθητική φωνή

Σε γυμνάσιο της Κορίνθου και στην ερώτηση "Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό. Ποια είναι η παθητική φωνή του παραπάνω;" μαθητής απάντησε με τα εξής αστεία λόγια:

Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό.
Παθητική φωνή: Ο λαγός με κυνηγάει.

Τα παραπάνω αστεία λόγια ανήκουν στην κατηγορία Μαργαριτάρια μαθητών και είναι μία μοναδική προσφορά γέλιου από την συντακτική ομάδα του FunnyStuff.gr

Ετικέτες Αστεία Λόγια: funnystuff, ανήκω, απαντάω, Αστεία λόγια, γέλιο, γυμνάσιο, ελληνική γραμματική, ενεργητική, ενεργητική φωνή, ερώτηση, Κόρινθος, κυνηγάω, λαγός, μαθητής, μαργαριτάρια, νεοελληνική γραμματική, παθητική, παθητική φωνή, παραπάνω, φωνή

Πως τα βλέπει ο μεθυσμένος;;;

0d6369fea8fb74064d04dc35f98fc796

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ειδικά γι αυτούς που έχουν πιει λίγο παραπάνω!! Δείτε λοιπόν την οπτική γωνία των μεθυσμένων και θυμηθείτε δικές σας παλιές "ένδοξες" στιγμές!

Ετικέτες Αστείας Εικόνας: αλκοόλ, Εικόνες, μεθυσμένος, οφθαλμαπάτες, ποτό

Ο χήρος

Ο τύπος έμεινε χήρος και στην κηδεία της γυναίκας του είναι αξιολύπητος.
Κλαίει και χτυπιέται. "Τι θα κάνω τώρα;", λέει και ξαναλέει.
Ο παπάς τον λυπάται και πάει να τον παρηγορήσει:
- "Μην κάνεις έτσι, τέκνον μου. Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει.", του λέει.
- "Τι θα κάνω τώρα, πάτερ μου, πείτε μου.", απαντά αυτός.

Ετικέτες Ανεκδότου: αξιολύπητος, γιατρεύει, γυναίκας, παρηγορήσει, σήμερα, χήρος

Σκατζοχοιράκια

149417_461337717214738_230104877004691_1938489_576384339_n

Μια αξιαγάπητη φωτογραφία με πρωταγωνιστές ένα μικρό σκατζοχοιράκι και την μητέρα του!

Ετικέτες Αστείας Εικόνας: αξιαγάπητη, ζώα, μητέρα, πρωταγωνιστές, σκατζοχοιράκι, φωτογραφία